Portfolio

image

Enkele menu's die tijdens onze workshops aan bod kwamen.

 

Januari 2013

 

Aperitief
Carpaccio van rund met notenolie.
Champignons opgevuld met kruidenkaas.
Meloen met Spaanse ham van ’t huis met oude port.


Voorgerechtjes
Consommé van jonge duif.
Kikkerbilletjes in de room.


Hoofdgerecht
Stoofpotje van ree met kastanje puree en wintergarnituur.

 

Februari 2013

Aperitief
Gemarineerde heilbotfilet.
Scampi met Ricard.
Mousse de jambon.


Voorgerechtjes
Bouchot mosselsoepje.
Papillotje van Noordzee vis.

Hoofdgerecht
Melkstampers met gepocheerd ei en tongfilet.

 

Maart 2013 

Aperitief

Carpaccio van tonijn.

Mousse van zalm.

Lauw geitenkaasje.

 

Voorgerecht

Bisque van garnalen.

 

Hoofdgerechten

Tajine van kip.

Tajine van lam.

 

April 2013

Aperitief

Toast met makreelpaté.

Pasta salade met tomaat en tonijn.

Flensje met artisanale gerookte zalm en groene asperges.

 

Hoofdgerecht

Bouillabaise van de chef.

 

Dessert

Sabayon van Kriekbier.

 

Mei 2013

Aperitief

Kaasmousse met appel.

St. Jacobsvrucht met asperges.

Asperge à la Flamande.

 

Hoofdgerecht

Waterzooi van zeeduivel met prei en asperges.

 

Dessert

Tiramisu met aardbeien.

 

Juni 2013

Aperitief

Gaspacho.

Gegrilde sardines met fijne tomatensalsa.

Groene olijven tapenade.

Tomaten - courgette tapenade.

 

Voorgerecht

Vispastei met sausje van Noilly Prat.

Hoofdgerecht

Côte à l’os met zelfgemaakte béarnaisesaus,

in de schil gebakken aardappelen  en zomerse salade.

 

September 2013

Aperitief
Oliebol met krab.

Soepje van waterkers.

Brikdeegje met Camenbert en verse kruiden.


Voorgerecht
Gebakken ganzenlever met gekarameliseerd appeltje


Hoofdgerecht
Lamspiesje met aubergine en aardappeltaartje.

 

Dessert

Citroencake met honing.

 

Oktober 2013

Aperitief
Gemarineerde zalm.

Messchedes (scheermesjes) in de oven.


Voorgerecht
Kalfsniertjes met graantjesmosterd.


Hoofdgerecht
Bosduiffilet met aardappelen van de chef en witloof.

 

Dessert

Peren-crumble met vanille-ijs.

 

November 2013

 

Feestelijke hapjes

 

Oester 2 x anders

Gebakken kwarteleitje

Pastinaaksoepje met Pancetta

In de oven gebakken kwartelbilletje

Foie gras met peperkoek en speculoos

Miniquiche met zeevruchten

Visballetje met basilicum

Kalfszwezerik met truffelsaus

Vitello tonato

 

 

December 2013

Aperitief

Gebakken garnaalcakejes met chilipeper

Minitaartje van champignons en Iberisch ham

 

Voorgerecht

Gamba’s, zalf van wortelen met ricotta  en peterselie olie

 

Hoofdgerecht

Zenuwstuk met bordelaisesaus, gebakken pompoen en truffelaardappelen

 

Dessert

Zacht gebakken brownies.

 

 

Januari 2014

 

Aperitief

Carpaccio van sint-Jacobsnoten

Uiensoepje.

Warme kaassoufflé

 

Voorgerecht 

Garnaalkroketten

 

Hoofdgerecht

Gentse waterzooi

 

Dessert

Crème brulée

 

Februari 2014

 

Aperitief

Avocado mascarponi met limoen

Spiesje van gekruide vleesballetjes met dipsaus

 

Voorgerecht

Gebakken doradefilet met schorseneren,

fondue van tomaat met basilicum

 

Hoofdgerecht

Konijnenrug met mosterdroomsaus en pommes duchesse

 

Dessert

Rotsjes

 

 

Maart 2014

 

Aperitief

Pannacotta met geitenkaas en rauwe ham

Soep met scampislaatje

Gestoofde prei met gerookte rivierpaling

 

Hoofdgerecht

Navarain van zeevruchten met zelfgebakken broodjes

 

Dessert

Peren met chocolade en hazelnoot

 

April 2014

Aperitief

Tartaar van rode biet met rolmops

Bavarois van asperges met Iberico ham

 

Voorgerecht

Gepaneerde asperges

eiersaus met hazelnootboter en nootmuskaat

 

Hoofdgerecht

Gebakken Duroc met blackwell saus primeur groenten en pommes dauphinois

 

Dessert

Verse ananas met Cointreau

 

Mei 2014

Aperitief

Carpaccio van groene asperges met roze garnalen

Ceviche van witvis

 

Voorgerecht

Risotto met waterspinazie en shitakes

 

Hoofdgerecht

Lamscurry met tagliatelle

 

Dessert

Frambozen softijs

Juni 2014

Aperitief

Flapje van tonijn en sardines

Verse krab met Granny Smith

Gebakken mosselen

Salade van gerookte eend met balsamico

 

Hoofdgerecht

Kreeft in Sint Bernardus witbier

Aardappelen met kruidige zoutkorst

 

Dessert

Verrine van gebakken fruit

 

 

September 2014

Aperitief

Gebakken patatje me aioli en lompeitjes

Gigrilde paprika met honingdressing

 

Voorgerecht

Crostini met gemarineerde champignons

 

Hoofdgerecht

Varkenskroontje "Duke of Berkshire" met trio van tomaat

 

Dessert

De beste chocolademousse van de wereld